[Pressemeddelelse]: World Cup-vinder i Cold Hawaii blev fundet i lygtetændigstiden

For første gang nogensinde blev finalen i bølgewindsurfing afviklet, efter solen var gået ned

Mørket havde sænket sig over Klitmøller, da det mod alle odds lykkedes at finde en vinder i World Cup'en i bølgewindsurfing i Klitmøller. Efter seks dage uden vind måtte man tage hele søndagen i brug fra solopgang til efter solnedgang for at finde en vinder. Tilskuerne havde svært ved at se, hvad de to finalister, Thomas Traversa fra Frankrig og Victor Fernandez fra Spanien, lavede af loops og bølgerid på vandet. Men dommerne kunne se det, og det var en glad Thomas Traversa, der blev kåret som vinder klokken 20.10 efter 13 timer og 10 minutters konkurrence.

- Jeg troede ikke på, at vi ville finde en vinder i dag. Men nu står jeg her, og jeg er meget glad, sagde Thomas Traversa fra præmiepodiet. 

Eventchef Robert Sand var også glad: 

- Der er virkelig tale om mørkets akrobater. Helt utroligt, at surferne var i stand til at lave en så flot finale med svære loop og elegante spring hen over bølgerne, sagde han.

I seks dage havde alle i Cold Hawaii ventet på vinden. Den kom endelig søndag morgen på den allersidste konkurrencedag. Da solen stod op over Thy klokken syv, blev de første surfere sendt på vandet. Det var vanskelige forhold med en vind, der gik vinkelret på stranden og i samme retning som bølgerne. Surferne foretrækker, at vinden kommer langs kysten, så der dannes vindtunneller gennem bølgerne. Klokken 12 faldt vinden sammen, og dommeren valgte af afbryde konkurrencen. Alle gik og bed negle hele eftermiddagen. Men sidst på eftermiddagen tog vinden til, og klokken 18.40 blev konkurrencen genoptaget. Med kun en time til solnedgang var hele stranden i tvivl om, der var tid nok.

Det holdt hårdt og arrangørerne måtte droppe at afvikle kampen om tredje- og fjerdepladsen. I stedet delte Robby Swift fra England og Loan Jamaer fra Tyskland tredjepladsen.

- Det har været en hård dag. Jeg er blevet spurgt 1000 gange, om vi ville nå at kåre en vinder. Men det tvivlede vi aldrig på, vel, sagde en lettet event manager, Robert Sand fra podiet, da den dramatiske dag var overstået.

- En dag med surf fra solopgang til efter solnedgang er ikke sket før. Men vi klarede det. Vi fik en vinder. Cold Hawaii har igen leveret varen. Det er en succes, uddybede han bagefter.

Det er første gang i World Cup-historien, at en afdeling er blevet afgjort i lygtetændingstiden. 

Mere info:
Event Manager Robert Sand, 2078 2372
Pressechef Ole Wejse Svarrer, 2071 6465

Billeder:
Download billeder - her. Usikker på, hvordan du gør - klik her

[Pressemeddelelse]: Sebastian Kornum satte verdenseliten på plads i Cold Hawaii

Den 22-årige surfer fra Skive, Sebastian Kornum, overhalede næsten hele feltet af verdensstjerner i Cold Hawaii og blev en imponerende nummer to i en freestyle-konkurrence i Klitmøller. Kun brasilianeren Ricardo Campello var for stor en mundfuld for Kornum. 

Konkurrencen var en såkaldt tow in, hvor surferne blev trukket op i fart af en vandscooter til de fik så meget fart på, at de kunne hoppe og rotere om sig selv.

- Det var rigtig fedt. Jeg har ikke gjort det i mange år, så jeg vidste ikke, om jeg stadig kunne finde ud af det. Der var mange mennesker på stranden, der heppede på mig, så jeg blev mere modig. Det var sjovt, siger Sebastian Kornum.

Det er temmelig svært at blive trukket efter en vandscooter og lave tricks i høj fart. Surferne bruger de små bølgetoppe som affyringsrampe og trykker brættet lidt ned i vandet. Sejlet bliver brugt som flyvinge, og det gør, at surferne kan rotere om sig selv i høj fart.

- Det er ret voldsomt, når man lander. Der er en del G-kræfter på spil, så man aner ikke, hvad der kommer til at ske. Man bliver mildest talt slynget rundt, fortæller Kornum.

Han lavede en såkaldt 'funnel', som bedst kan forklares som en rotation om sig selv i modvind. Han lavede en flot én i høj fart og kom lidt højere op end de andre surfere. Derfor blev han nummer to.

Hvorfor blev du ikke nummer et?

- Så skulle jeg lave et trick, som jeg aldrig har prøvet før. Jeg overvejede faktisk at satse og prøve noget nyt - men jeg valgte at lave et sikkert trick, så jeg kunne komme på podiet. Og så er Campello også rigtig dygtig og tredobbelt verdensmester i freestyle, siger Kornum.

Det foregik i Klitmøller under World Cup'en i Cold Hawaii. Vesterhavet stod helt blankt, så World Cup'en var igen aflyst. Til gengæld kommer vinden i nat, så når solen i morgen kl. syv står op over Klitmøller, er det brusende Vesterhav tilbage med 12-14 sekundmeter vind og to meter høje bølger. Men da vinden aftager om eftermiddag, er arrangørerne tvunget til at begynde allerede kl. syv.

-  Vi kommer bogstavelig talt til at sejle fra solopgang til solnedgang. Vi skal bruge seks timer med stabil vind. Men det er meget usikkert, om vi får det. Vinden kan komme lidt før eller senere end forventet, så vi kan sagtens stå i morgen aften og mangle en halv time til at afvikle finalen i. Sker det, så er der ingen vinder, forklarer event manager, Robert Sand.

Arrangørerne gør alt, hvad man kan for at vinde tid. Man har skaffet en masse frivillige, der hjælper surferne med at slæbe sejl og bræt ned til vandet, så afviklingen sker så hurtigt som muligt. Man afvikler to heats ad gangen med to surfere i hvert heat. Under normale forhold er der kun to surfere på vandet på samme tid. Endelig overvejer arrangørerne i disse timer, om man skal dele banen op, så man kan afvikle fire heats på én gang. Man undersøger også muligheden for at lyse havet op, så der kan sejles efter solnedgang.

Download billede 1 - her
Download billede 2 - her

Mere info:
Sebastian Kornum, +4541110400

 

[Pressemeddelelse]: Dramatisk spænding i Cold Hawaii: Er der en vinder, når solen går ned?

De bider negle i Cold Hawaii i Klitmøller. Med bare én dag tilbage til at afvikle den danske afdeling af World Cup'en i bølgewindsurfing, har surferne endnu ikke været på vandet. Det kommer de heldigvis søndag. Spørgsmålet er, om der er timer nok med vind til at finde en vinder.

Vejrudsigten peger på god vind og fine bølger fra morgenstunden, så arrangørerne sætter gang i konkurrencen, så snart solen begynder at skinne over Klitmøller. Desværre ser det ud til, at vinden falder ved middagstid og først tager til igen sidst på eftermiddagen. Herefter kan surferne sejle, til solen går ned.

-  Vi kommer bogstavelig talt til at sejle fra solopgang til solnedgang. Vi skal bruge seks timer med stabil vind. Men det er meget usikkert, om vi får det. Vinden kan komme lidt før eller senere end forventet, så vi kan sagtens stå i morgen aften og mangle en halv time til at afvikle finalen i. Sker det, så er der ingen vinder, forklarer event manager, Robert Sand.

- For mange lyder det jo mærkeligt, at man kan have en World Cup uden en vinder. Men sådan er det med en sportsgren, der er afhængig af vinden. Det ikke unormalt, at man ikke finder en vinder, siger Robert Sand.

Arrangørerne gør alt, hvad man kan for at vinde tid. Man har skaffet en masse frivillige, der hjælper surferne med at slæbe sejl og bræt ned til vandet, så afviklingen sker så hurtigt som muligt. Man afvikler to heats ad gangen med to surfere i hvert heat. Under normale forhold er der kun to surfere på vandet på samme tid. Endelig overvejer arrangørerne i disse timer, om man skal dele banen op, så man kan afvikle fire heats på én gang. Man undersøger også muligheden for at lyse havet op, så der kan sejles efter solnedgang. 

Lørdag eftermiddag er der show på vandet med en såkalt tow in, hvor surferne bliver trukket op i fart af en vandscooter, hvorefter de laver forskellige hop på det ellers pandekageflade Vesterhav. 

Download billeder - her

Mere info: 
Event Manager Robert Sand
+452078 2372
Pressechef Ole Wejse Svarrer
+45 2071 6465

[Pressemeddelelse]: Grundstødt kutter i Cold Hawaii bjærges tidligst tirsdag

World Cup-stævnet i Cold Hawaii er skudt i gang med showsurfing, selvom der ligger en grundstødt kutter ud for stranden ved Klitmøller.

Den fiskekutter, der mandag morgen stødte ud for stranden i Klitmøller, bliver tidligst bjærget tirsdag. Det oplyser Skibsforsikringen Frederikshavn til arrangørerne af Cold Hawaii PWA World Cup.

Kutteren bliver bjærget af et bjærgningsfartøj fra Agger Havn. Bjærgningsfartøjet ventes til Klitmøller tirsdag, hvorefter bjærgningen begynder. Om det lykkedes afhænger naturligvis af de lokale vind-, strøm- og bølgeforhold. Cold Hawaii har tidligere oplyst, at bjærgningen vil finde sted mandag aften. 

Vinden er taget til i løbet af dagen, men den var ikke stærk nok til at selve World Cup'en kunne begynde. Hoveddommer Duncan Coombs afblæste foreløbig dagens sejlads - uden sammenhæng med kutteren. I stedet har arrangørerne sat gang i en såkaldt Super Session, hvor verdens bedste surfere kæmper om pengepræmier i en konkurrence for sjov.

Det betyder, at surferne denne mandag eftermiddag danser ballet på bølger rundt om den strandede blå og hvide kutter, som ligger blot 50 meter fra land midt i det område, der giver de bedste bølger til at springe og ride på. 

Den gik af ukendte årsager på grund mandag morgen kl. 04.10. De to fiskere om bord blev reddet i land og har det efter omstændighederne godt. Det var en overraskende og heldig start på World Cup'ens første dag, siger event manager Robert Sand.

- Vi er først og fremmest glade for, at besætningen har det godt og at skibet bliver bjærget fri af stranden uden de store skader. Båden ligger selvfølgelig lidt uheldigt. Det svarer til, at der står en fiskekutter i midten af Parken. Om ikke andet så husker man 2014- udgaven af World Cup i Cold Hawaii for året, hvor surferne skulle navigere uden om en fiskekutter, siger Event Manager for KIA Cold Hawaii World Cup, Robert Sand.

Arrangørerne bestemte hurtigt, at konkurrencen skulle begynde som planlagt kl. 13.30, hvis vinden var kraftig nok og bølgerne høje nok. Men klokken 13.30 besluttede hoveddommer Duncan Coombs at afblæse dagens sejlads. Beslutningen blev truffet uden sammenhæng med den strandede kutter. Den besværliggør nok konkurrencen - men surferne kunne sagtens sejle uden om, hvis vinden havde været kraftig nok.

Vejrudsigten for Klitmøller ser dårlig ud tirsdag til fredag med ringe chancer for at kunne sejle. Til gengæld ser weekenden rigtig god ud.

Download billede - her

Mere info:
Pressechef Ole Wejse Svarrer
2071 6465

Event Manager Robert Sand
2078 2372

[Pressmeddelelse]: Grundstødt fiskekutter i Cold Hawaii skaber problemer for World Cup

En fiskekutter ligger 50 meter fra stranden i Klitmøller - lige dér, hvor verdens bedste bølgevindsurfere kl. 13 begynder årets World Cup i Cold Hawaii. Det svarer til at der ligger i kutter midt i Parken, siger eventchefen.

En mindre fiskekutter er stødt på grund ud for stranden ved Klitmøller lige der, hvor verdens 32 bedste bølgevindsurfere i eftermiddag tager hul på årets World Cup i Cold Hawaii. Kutteren stødte på grund i løbet af i nat og ligger cirka 50 meter fra stranden.

Den ligger lige dér, hvor surferne foretrækker at hoppe og ride på bølgerne, så det er en uheldig og overraskende start på World Cup-ugen, siger event manager Robert Sand:

- Det svarer til, at der står en fiskekutter i midten af Parken. Jeg tror, at vi kan gennemføre konkurrencen, men det er da irriterende for surferne at skulle sejle rundt om en grundstødt kutter. Om ikke andet så husker man 2014- udgaven af World Cup i Cold Hawaii for året, hvor surferne skulle navigere uden om en fiskekutter, siger Event Manager for KIA Cold Hawaii World Cup, Robert Sand.

Alarmen gik kl 04.10 til Kystredningstjeneste i Hanstholm, der sendte en redningsbåd i vandet og bjærgede besætningen fra kutteren. Redningstjenesten var i tæt dialog med Søværnets Operative Kommando, hvoraf ordren lød, at skibet af miljømæssige og juridiske årsager ikke måtte bjærges væk i nat. Det er angiveligt op til ejeren og hans forsikringsselskab, hvornår det sker. Kutteren var angiveligt på vej fra Hanstholm mod syd, da det af ukendte årsager stødte på grund.

World Cup-stævnet åbner i dag kl. 12.30, og de første surfere kommer på vandet kl. 13, hvis vejrforholdene tillader det. Lige nu er vind og bølger for svage til at afvikle konkurrencen.

Download billede - her

Mere info:
Pressechef Ole Wejse Svarrer
20716465

Event Manager Robert Sand
2078 2372

[Pressemeddelelse]: Frisk vejrudsigt peger på gyserafslutning i Cold Hawaii

Man afblæser kun en konkurrencedag, hvis man er helt sikre på, at forholdene ikke ændrer sig i løbet af dagen.

Man afblæser kun en konkurrencedag, hvis man er helt sikre på, at forholdene ikke ændrer sig i løbet af dagen.

Vinden bliver det helt store samtaleemne i Klitmøller i næste uge, når verdens 32 bedste surfere sejler om VM-point i KIA Cold Hawaii PWA World Cup i bølgevindsurfing.

En helt frisk vindprognose fortæller om jævn til frisk vind fra øst på mellem 6 og 9 sekundmeter i de første tre dage, hvor efter vinden aftager i styrke til svag vind. Sidst på ugen er der chance for at lavtryk passerer syd om Danmark og skaber den vestenvind, som giver de bedste forhold i Klitmøller. Det viser en prognose, som TV2 Vejret netop har lavet for Cold Hawaii.

- Det er lovende, at der kommer et lavtryk sidst på ugen. Man skal huske på, at vi kan finde en vinder på bare én dag. Det gjorde vi sidste år. Hvis vi skal nå to runder, skal vi blot bruge to dage, siger Event Manager Robert Sand.

De optimale forhold kræver en vind fra sydvest på 10-15 sekundmeter, som svarer til hård vind til stiv kuling.

Østenvinden giver i sig selv ingen bølger i Vesterhavet – men surferne kan alligevel godt få bølger at springe og ride på. For en lokal storm et par hundrede kilometer ude i Nordsøen kan sagtens skabe så meget ravage i vandet, at stormen ender med store bølger i Klitmøller.

- Min vurdering er, at vi ikke kommer på vandet de første par dage. Men du ved aldrig, hvad der sker med vejret i Klitmøller. Det kan ændre sig på få timer, siger Robert Sand.

TV2 Vejret skriver da også i deres prognose, at ”den generelle vejrudvikling frem til fredag er sikker, omend der er lidt usikkerhed omkring den præcise vindstyrke i Klitmøller. ”

Derfor holder stævneledelsen hele tiden øje med vejret. Man afblæser kun en konkurrencedag, hvis man er helt sikre på, at forholdene ikke ændrer sig i løbet af dagen. I den tid holder surferne sig klar hele tiden. Det er noget, der tærer på kræfterne, fortæller Danmarks bedste bølgevindsurfer, Kenneth Danielsen.

- Det var det samme, da vi var på Tenerife i begyndelsen af august. Jeg skulle sejle i 1. heat og skulle være klar hele tiden. Da jeg kom hjem, var jeg dødtræt, selvom jeg ikke havde været på vandet, siger Kenneth Danielsen.

Men sådan er vilkårene, når en sport er afhængig af vind og vejr.

Konkurrencen kan også blive ulige, når vinden er ustabil. Hvis surferne først på dagen, sejler i forhold med gode bølger, kan dommerne vælge at surferne eksempelvis skal udføre to spring og ride på en bølge. Sidst på dagen kan forholdene være have ændret sig så meget, at dommeren beslutter, at surferne eksempelvis kun skal udføre et spring og ride på to bølger.

- Man kan sige, at det ikke helt er fair. Men det er vilkårene, og dem, der vinder det hele, er gode i alt slags vejr, siger Kenneth Danielsen.

I Nørre Vorupør gør eleverne fra den nye studieretning, HF Cold Hawaii, det sidste ting klar til lørdagens store surfevent, Moonlight Surf. Hele skolen er flyttet ud til vandet, for projektet er et led i elevernes uddannelse. Men én ting er de ikke herrer over: Vejret. Derfor ved de heller ikke endnu, om det er windsurferne eller Stand Up Padling-surferne, der skal på vandet.

- Vejret i Cold Hawaii er som altid en smuk uforudsigelig størrelse, så vi bestemmer os først i for formiddag, siger Claus Jokumsen fra HF Cold Hawaii.
Til gengæld bliver det en uge i det smukkeste sensommervejr med sol og op til 20 grader.

Vejrbillede fra Klitmøller findes - her

Fakta: Vejrudsigt over Klitmøller, gældende for hele World Cup-ugen.

Højtryk over Skandinavien giver østenvind i de første 5 dage. Mandag til onsdag, vil vindstyrken ligge på 6-9 sekundmeter fra øst - kraftigst mandag. Herefter aftager vinden gradvist, torsdag 5-7 sekundmeter og fredag 3-6 sekundmeter. Den generelle vejrudviklingen frem til fredag er sikker, omend der er lidt usikkerhed omkring den præcise vindstyrke i Klitmøller. Ud over vinden, så ligner det flot dansk sensommervejr, med 18-20 grader og sol. Kun mandag er der risiko for forbigående regn. I næste weekend er der stadig usikkerhed omkring udviklingen. Måske bliver vinden i øst og forbliver svag, men der er også mulighed for at lavtryk passerer syd om Danmark og drejer vinden i vest/nordvest. Kilde: TV2 Vejret

Kontaktpersoner:

Robert Sand
Event Manager, KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2014
2078 2372

Kenneth Danielsen
Danmarks bedste windsurfer
2097 3145

Ole Wejse Svarrer
Pressechef, KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2014
2071 6465

[pressemeddelelse]: 22-årige surfer fra Skive i hård kamp mod verdenseliten

Hele verdenseliten kommer jo til Klitmøller, og jeg synes, at trials er bedre besat i år.

Hele verdenseliten kommer jo til Klitmøller, og jeg synes, at trials er bedre besat i år.

Når kampen mellem verdens bedste windsurfere i bølger sætter ind på mandag i Cold Hawaii, trækker 22-årige Sebastian Kornum fra Skive i våddragten velvidende at det måske kun bliver til én tur i Vesterhavets bølger.

Han er den eneste dansker, der er med i kvalifikationsrunden, og han skal sejle op til sit allerbedste, hvis han igen vil opleve at sejle mod verdens bedste, når det handler om at hoppe og ride på de høje bølger på Revet ved Klitmøller.

Sidste år var han med i hovedturneringen i KIA Cold Hawaii PWA World Cup og røg ud i første heat, da han tabte til englænderen Adam Lewis. Samme skæbne led de tre danske surfere, Kenneth Danielsen, Mads Bjørnå og Lars Petersen, også sidste år. Alle tre er med i år igen og begynder i hovedturneringen.

- Hele verdenseliten kommer jo til Klitmøller, og jeg synes, at trials (kval.runden, red.) er bedre besat i år. Der er flere og flere fra verdenseliten, der vil være med i Klitmøller. Det bliver svært for mig at komme med i hovedrunden, siger Sebastian Kornum.

- Men jeg vil gøre mit bedste, siger han.

Han holder en lille pause og lader sætningen hænge i luften, hvorefter han tilføjer:

- Og det skal altså være godt.

Bølgesurfing er ikke Sebastian Kornums favoritdisciplin på et surfbræt. Han har det bedst med hård vind i sejlet og masser af speed på brættet. Men hvorfor stiller han så overhovedet op i Klitmøller:

- Fordi det er sjovt, og det er på hjemmebane. Der er ingen grund til ikke at gøre det. Jeg bliver ikke skuffet, hvis jeg ikke kommer med i hovedturneringen. Det er ikke min favoritdisciplin, siger han.

Han har haft kontakt med et surfbræt, siden han som helt lille sad på spidsen af sin fars bræt. Faderen, Torben Kornum, er stadig en aktiv surfer, og det var ham, der til sidste års World Cup skulle oplære kronprins Frederik i at surfe på Vandet Sø.

Trods sin unge alder lever han i dag af og for surfing. I vinterhalvåret bor og arbejder han på Maui i den varme udgave af Hawaii, hvor han er med til at udvikle den nye generation af surfudstyr. Resten af året hedder baserne Skive og Klitmøller, mens han surfer i hele verden. Pengene kommer primært fra sponsorer.

Det lyder som et lækkert liv med brede sandstrande, smukke piger og et sødt liv – men det er hårdt og pengene er små. Ikke mindst fordi sporten er dyr med store udgifter ophold, udstyr og flybilletter.

- Men man kan jo godt leve som en professionel, selvom man ikke er det, som Sebastian Kornum siger.

Vinden afgør, hvornår han skal på vandet under World Cup’en. Første mulighed er mandag eftermiddag for Kornum og de tre andre danskere. De tre er Danmarks bedste bølgevindsurfer, Kenneth Danielsen, Mads Bjørnå, der sidste år tabte i 1. runde til den senere vinder samt den 45-årige veteran Lars Petersen, der har sejlet med på World Cup’en i snart 30 år.

Men man behøver ikke at vente til mandag for at se surfing fra øverste hylde. Allerede lørdag emmer stranden ved Nørre Vorupør syd for Klitmøller af cool surferstemning. Det er eleverne på den nye uddannelse i Thy, HF Cold Hawaii, der inviterer til surffest i månens skæ. Vinderen findes nemlig først, når mørket har sænket sig over Vesterhavet.

Konkurrencen hedder Moonlight Surf. Den begynder med indledende runder i dagslys kl. 14 og slutter med halvanden times finale kl. 21, hvor stranden og vandet bliver lyst op af nogle enorme lyskanoner på 75.000 watt.

Skoleskemaet på linje er meget fleksibelt, da vind og vejr bestemmer ugernes forløb, men i disse uger er skemaet endnu mere utilregneligt end normalt. Fagene dansk, engelsk, innovation og mediefag er alle slået sammen til forberedelse af det Moonlight Surf.

- Lige nu holder de oplæg for hinanden. De skal tale engelsk. De skal lave små portræt- og reportagefilm, fortæller Gitte Smedemark, der er mediefagslærer på HF Cold Hawaii.

Moonlight Surf er en af to forløbere til World Cup-stævnet på mandag. Den anden skydes i gang søndag fra Klitmøller, når der er klassisk ræs på programmet. Lokale og surfere udefra kæmper om at komme først fra Klitmøller til Nørre Vorupør – en strækning på cirka 12 kilometer. Vinden afgør om det bliver kitesurfing/windsurfing eller Stand Up Padling, som er på programmet.

Hvis det bliver kite- og windsurfere, er turen tilbagelagt på bare 20 minutter – omtrent den samme tid, som turen mellem de to kystbyer tager i bil.
Surferne bliver sendt afsted fra Klitmøller kl. 14.00

Billede af Sebastian Kornum - her

Kontaktpersoner:
Sebastian Kornum
surfer
4111 0400

Claus Jokumsen
praktisk arrangør af Moonlight Surf, underviser og surfer på HF Cold Hawaii.
2277 52553

Robert Sand
Event Manager, KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2014
2078 2372

Ole Wejse Svarrer
Pressechef, KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2014
2071 6465

[Pressemeddelelse]: Kenneth Danielsen vil vaske pletten væk

Der har været mange dage med en god, kraftig vind, så Kenneth Danielsen har haft noget nær optimale træningsbetingelser forud for den femte World Cup i Klitmøller.

Der har været mange dage med en god, kraftig vind, så Kenneth Danielsen har haft noget nær optimale træningsbetingelser forud for den femte World Cup i Klitmøller.

For Danmarks bedste bølgewindsurfer Kenneth Danielsen handler årets KIA Cold Hawaii PWA World Cup i Klitmøller kun om en ting: At vaske sidste års skuffelse væk

Billeder af Kenneth Danielsen findes - klik her.

I et år har pletten siddet på Danmarks bedste bølgewindsurfer, Kenneth Danielsen: Den tidlige deroute sidste år, da han forlod World Cup’en i Klitmøller efter bare en gang på vandet. 

I år skal det gå anderledes, og foreløbig har forberedelserne været helt perfekte for den 30-årige Kenneth Danielsen, der både bor i Klitmøller og Aalborg.

Der har været mange dage med en god, kraftig vind, så Kenneth Danielsen har haft noget nær optimale træningsbetingelser forud for den femte World Cup i Klitmøller.

- Jeg har fået trænet en masse, for der har været rigtig god vind de seneste dage. Nu står på den på konditionstræning, siger Kenneth Danielsen.

Hans sæsonstart har været en blandet oplevelse. Reglerne er lavet om, så sidste års top 20-sejlere er ikke automatisk kvalificeret til World Cup’ens afdelinger. Eksempelvis skulle han på Cran Canaria først kvalificere sig til hovedturneringen. Det har givet unødigt stress, siger han.

- Men jeg burde jo være god nok til at håndtere det, tilføjer Kenneth Danielsen.

Han ligger i øjeblikket nummer 21 på verdensranglisten og håber på en god kraftig vind, der kan give hans store krop og sejlet vinger, så han flyver til tops i Klitmøller.

- Forhåbentlig får vi så god vind, at vi når en dobbelt eliminering (2 runder, red.). I den første runde vil jeg få en svær modstander i første heat, fordi jeg er useedet. Men hvis vi får to runder, er mine chancer større, siger han. Hans mål er en plads i top 10.

- Hvis det hele arter sig, vinden er god, og jeg sejler som jeg burde, kan det sagtens lade sig gøre. Jeg har jo været i top 10 før, siger han.

Årets World Cup i Klitmøller bliver afgjort mellem den 15. og 21. september. Men allerede den 13. og 14. september er der supersurf på programmet i det nordvestlige Jylland, når Nr. Vorupør 10 kilometer syd for Klitmøller ligger strand og vand til Warm Up Weekend. Højdepunktet er uden tvivl Night Surf, hvor 75.000 Watt oplyser stranden og vandet.

- I år har vi valgt at placere opvarmningsweekenden i Nr. Vorupør. Lige som Klitmøller er Nr. Vorupør en del af Cold Hawaii og ligger op den unikke kystlinje, når vi taler bølgewindsurfing. Vi håber, at surfere fra hele landet vil opleve den forskellighed, som naturen giver området, siger Robert Sand, projektchef for KIA Cold Hawaii PWA World Cup.

Programmet for Warm Up Weekend og resten af World Cup’en findes på events hjemmeside

Som bekendt blev årets World Cup aflyst tidligere på året, da arrangørerne ikke kunne skaffe penge nok. Ambitionen er høj hos Friends of Cold Hawaii og man vil ikke gå på kompromis med stævnets kvalitet. Men en massiv opbakning fra en kreds af trofaste sponsorer samt en ny tre-årig sponsoraftale med Thisted Forsikring var med til at fremtidssikret stævnet.

- Vi er stolte over, at vi igen kan byde verdenseliten velkommen til Klitmøller og Thy. På mere end én måde rider vi på en bølge af kreativitet, hårdt arbejde og bæredygtig turisme. Men det var ikke gået uden den store opbakning, som vi møder fra området, siger Finn Jorsal, formand for Friends of Cold Hawaii, der står bag World Cup’en.

Også Thy-Mors HF & VUC er gået ind i arrangementet med et betydeligt sponsorat. Blandt andet fordi skolen netop i år har sendt første årgang på 20 elever på skolens nye uddannelse, HF-Cold Hawaii, der forener en ungdomsuddannelse og et aktivt liv som surfer.

Kontaktinfo:
Kenneth Danielsen
Danmarks bedste bølgewindsurfer
+452097 3145

Robert Sand
Projektchef for KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2014
+452078 2372

Ole Wejse Svarrer
Media manager
+452071 6465