Kronprins Frederik måtte sande at windsurfing kræver masser af træning

Seks drenge og to piger fra 8 til 14 år havde her til eftermiddag æren af at sejle fra Danmarks Kronprins i en windsurf konkurrence i Vandet Sø lidt uden for Klitmøller i det nordvestlige Jylland. Knapt halvvejs inde i løbet måtte kronprinsen smide sejlet med ordene ”hvis man ikke er bedre, skal man hellere lade være.” Kronprinsen besøgte Klitmøller og World Cup-stævnet i windsurfing, fordi han er protektor for KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2013.

Kronprinsen surfede selv fra sit træningsområde til startområdet, hvor 500 thyboer ventede spændt på at se kronprinsens evner. Det var hans første tur på et surfbræt i 20 år, og det blev da også til en del vandture.

Deltagerne skulle have sejlet i to otte-taller på banen, men allerede under sejladsmødet før konkurrencen bekendtgjorde kronprinsen sin målsætning: ”Jeg kommer ikke til at sejle i otte-taller, nærmere et-taller,” slog han fast.

Den målsætning holdt. Selvom Kronprinsen fik en flot start i spidsen af feltet, blev han hurtigt overhalet af de lokale talenter og gennemførte ikke løbet. "Jeg fik en flot start, og der var nok," sagde kronprinsen efterfølgende.

På trods af den bratte afslutning var den tidligere verdensmester Torben Kornum, der forinden havde undervist kronprinsen i en times tid, meget imponeret: ”Det var teknisk meget svære forhold for begyndere, men jeg har aldrig set nogen lære det så nemt,” lyder det fra træneren, der er tidligere verdensmester.

”Han var ikke bange for at kaste sig ud i noget, han ikke var ekspert i, selvom han vidste, at hele Danmark kiggede på,” slår Torben Kornum fast.

Sidste punkt på dagens program er en tur i Vesterhavet på jetski, så han kan lure, hvordan de professionelle surfere boltrer sig i bølgerne.

Rasmus Johnsen

I am a philosopher and possess knowledge of new media, that allows people to effectively communicate and organize themselves into systems that are designed to support and profit from collective preferences, intelligence, and talent. I am an entrepreneur and I have several years of experience in managing innovation projects. I have worked with politicians and elected officials, public administration employees, for-profit companies, and NGOs.

http://www.worldcup.coldhawaii.com/blog/kronprins-frederik-matte-sande-at-windsurfing-er-svaert