Hård kuling får Cold Hawaii til at lette på søndag

Når solen går ned på søndag, har arrangørerne af KIA Cold Hawaii PWA World Cup i Klitmøller med meget stor sandsynlighed fundet en vinder. Det ser ud til, at en uge med svag og frisk vind eksploderer på søndag med stiv til hård kuling. - Cold Hawaii letter på søndag til finalen. Vejrudsigten ser god ud med vindstød på over 20 sekundmeter. Vi kan også komme på vandet sent om lørdagen, men der er meget mere potentiale i søndagen. Vinden bliver kraftig og kommer fra sydvest. Senere drejer den i en nordvestlig retning og tager til i styrke, siger hoveddommer Duncan Coombs.

Han har i en halv menneskealder kigget på himlen og sammen med sin uundværlige iPad forudset vindens styrke og retning. Som regel med stor præcision.

- Vi begyndte i tirsdags med heats, hvor de kun kunne ride på bølgerne. Det ser ud til, at vi får en finale med spektakulære hop, siger Duncan Coombs.

Trods de gode vindprognoser går surferne og arrangørklubben Friends of Cold Hawaii ikke søndagen i møde med ro i maven. Vejrudsigterne er ikke enige, så man kan stadig stå søndag aften uden en vinder. Den officielle præmieoverrækkelse kl 14 er for længst forkastet.

- Vi bliver ved med at sejle til dommeren ikke kan se surferne længere. Cold Hawaii lukker ikke søndag kl. 14. Alle 100 frivillige og ansatte bliver på deres poster, til vi har fundet en vinder af dette års KIA Cold Hawaii PWA World Cup om så det bliver i solnedgangens skær, siger event manager Robert Sand.

Robert Sand opfordrer publikum til at komme til Klitmøller søndag ved middagstid, når vinden tager til i styrke. På det tidspunkt vil semifinalerne formentlig nærme sig - og formentlig med lokalhelten Kenneth Danielsen i topform. Han er bedst i hård kuling, hvor han stærke fysik giver ham en fordel.

Windsurfing-stævnet har hele ugen lidt af alt for svag vind. Sejlerne skal bruge en hård vind på mere end 10 sekundmeter, før de kan hoppe 5-10 meter op i luften og gennemføre de imponerende manøvrer med sejl og bræt i luften. Tirsdag kom de første sejlere på vandet - men det første heat blev afbrudt to gange på grund en vind, der forsvandt. Man nåede kun et heat i hovedkonkurrencen, for dagen blev afblæst. Onsdag, torsdag og fredag har været nærmest vindstille.

Rasmus Johnsen

I am a philosopher and possess knowledge of new media, that allows people to effectively communicate and organize themselves into systems that are designed to support and profit from collective preferences, intelligence, and talent. I am an entrepreneur and I have several years of experience in managing innovation projects. I have worked with politicians and elected officials, public administration employees, for-profit companies, and NGOs.

http://www.worldcup.coldhawaii.com/blog/hard-kuling-far-cold-hawaii-til-at-lette-pa-sondag